• Totul este fals!

  Ca să te înduplec am nevoie de ajutorul Lui Dumnezeu. Sau de forţa mea fizică! Sau de iubirea ta ! Sau aş putea cu vorba dulce!

  Cel slab i se supune celui puternic. Voia Domnului este peste fiecare din noi şi peste amândoi laolaltă. Păcatul de a te constrânge îmi stă în putinţă, dar mă feresc de el. Vorbind, aş putea să-ţi risipesc teama, să te fac să uiţi ce te doare, Cuvintele îţi pot risipi teama, îţi pot stinge durerile, pot să te înveselească şi te pot îndupleca.

  Ar însemna oare că te-ai lăsa minţită? Înduplecă-te să mă asculţi! Înduplecă-te sa te laşi minţită, ca să te pot îndupleca!

  Dincolo de hohotul tău de rîs, care înseamnă că sunt ridicol, îţi povestesc, cuvânt cu cuvânt, bucuriile mele enorme.

  Mi-ai lăudat de atâtea ori priceperea de învârti cuvintele.

  Ar trebui să cânt, dar să şi aud ce cânt aşa cum auzi tu, chiar atunci când auzi tu, ca să ştiu dacă auzi ce aud şi eu. Dacă rîzi când eu plâng, nu auzi ce aud eu. Ascultăm acelaşi cântec şi auzim fiecare altceva!

  Mi-ai spus că nu te îndoieşti cât de cât că nu poate fi adevărat ce ţi-am spus.

  Îţi răspund că, deşi nu vreau să te păcălesc, spun şi eu ca şi tine că nu se poate să fie adevărat!

  Totul este fals!

  Vrei să mă schimb? Aş dispărea şi în loc de mine ar fi cel schimbat.

  Am presupus că lucrurile sunt aşa cum am încercat să-ţi spun că ar fi. Acum încerc să presupun ce ai înţeles din ce ţi-am spus. Tu ai înţeles altceva decât ţi-am spus eu. Este firesc, pentru că tu eşti tu şi eu sunt altcineva.

  Parcă te-am auzit că ai spus că nici nu ştiu despre ce vorbesc.

  Nu ştiu!

  Ar trebui să pot să separ ce este de ce nu este. Şi oare mai este ce este, ce am zis eu că este,? Nu mai este tot ce a fost, cum a fost, este altfel. Şi probabil nici nu mai este. E ca şi cum nu ar mai fi.

  Nu este cu putinţă să fie ce nu este.

  Nu este!


 • Commentaires

  1
  Mauricia
  Samedi 7 Novembre 2009 à 16:17
  Dulceata morala
  Frica de violenţă şi frica de Dumnezeu sunt diferite, bineînţeles. De frică, e imposibil de înţeles de ce fel este frica. Dacă frica se risipeşte, minciuna iese la iveală şi izbucnirea rîsului este firească. Fiecare cu cântecul lui! Cântecul cuiva devenit cântecul meu e alt cântec. Doar rezonanţa este cu putinţă şi rezonanţa stă în puterea Cerului. Încercarea cuiva de a ademeni pe altcineva să cânte acelaşi cântec este ridicolă, inutilă. Vorba dulce (îndulcită) poate să aducă plăcere trecătoare. E imorală! Cea minţită pierde. Dacă şi cel care minte cade în capcana minciunii proprii pierde şi el. Dulceaţa din vorbă lasă la urmă un gust amar. Vorba dulce cu care bărbatul supune femeia este ticăloasă. Este falsă! Pentru că este imorală. Moral nu este să supui, ci sa cauţi rezonanţa, adică să o obţii, prin puterea Cerului.
  Suivre le flux RSS des commentaires


  Ajouter un commentaire

  Nom / Pseudo :

  E-mail (facultatif) :

  Site Web (facultatif) :

  Commentaire :